shareit

Самолет изчезна мистериозно в Непал

| от |

Самолет с 21 души на борда изчезна мистериозно в планински район в западен Непал, съобщиха властите. Mашината Twin Otter на авиокомпанията Tara Air е пътувал от Покхара за региона Джомсом. Малко след излитането си самолетът е изгубил контакт с контролната кула, съобщават официално от летището. Започнало е издирването му, като в търсенето е включен хеликоптер. Към момента действията са възпрепятствани от лошите метеорологични условия, съобщава Асошиейтед Прес.

Покхара е курортен град, намиращ се на около 200 км ( 125 мили) западно от столицата Катманду . Региона Джомсом се намира на север и е отправна точка за много хора, решили да тръгнат на походи в Хималаите .

Все още няма ленти за кацане между двете локации. Авиационната индустрия има слаби резултати по отношението на безопасността в Непал. През 2013 г. Европейският съюз забрани всички непалските авиокомпании да летят там .

Първият самолет се приземява в Непал през 1949 година. Оттогава до сега е имало повече от 70 различни катастрофи на самолети и хеликоптери, при които са загинали над 700 души.

 
 
Коментарите са изключени за Самолет изчезна мистериозно в Непал

Повече информация Виж всички