shareit

Самарас: Ципрас връща Гърция назад

| от |

Двете основни гръцки опозиционни партии Нова демокрация /НД/ и ПАСОК обвиниха новото правителство на Алексис Ципрас във връщане назад на страната.

„В крайна сметка стана така, че в края срещнахме СИРИЗА при напускането на меморандума. Ние се отказвахме, а те побързаха да влязат отново там“, каза лидерът на НД и бивш премиер Андонис Самарас по повод одобрението на четиримесечно удължаване на договора за финансиране от страна на министрите на финансите от еврозоната. Според Самарас голяма част от предложенията на новия кабинет в Атина са същите както тези, изготвени от неговата администрация и бивш финансов министър Гикас Хардувелис, които са били изпратени по имейл.

„Имейлът на Варуфакис /сегашният финансов министър, бел.ред/ на практика е мост към нов меморандум, а кабинетът на Самарас бе на път да излезе от него и да премине към превантивна кредитна линия, която щеше да ни позволи да взимаме заеми от пазарите“, пише в открито писмо Самарас.

Лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос също така остро разкритикува поведението на правителството на Ципрас. Според него Ципрас затъва в стария меморандум и се подготвя за нов трети меморандум през месец юли. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Самарас: Ципрас връща Гърция назад