shareit

Саксия зарежда смартфон

| от chronicle.bg |

Всеки ден ставаме свидетели на все по-странни технологични изобретения. Скоро сигурно ще може да снимаме с телевизора си, който ще е вграден в чорапите ни, които поради някаква причина ще обвиеат дланите ни. Няма проблем. Опитваме се да бъдем адаптивни към технологите промени в света.

Затова ви представяме първата саксия, която освен да държи растения, може да зарежда смартфони. Името й е Bioo и произвежда ток чрез процеса на фотосинтеза на растението вътре, което дава истинска зелена алтернатива на всички конвенционални начини за зареждане на мобилни устройства.

Саксията има порт за включване на зарядното устройство, който е добре прикрит в декоративен камък, както и батерия, в която се съхранява произведеното електричество. В основата на функционирането ѝ е т.нар. гнездо от биомаса, което се пълни с микроорганизми, след като се намокри. Проста електрическа инсталация с катод и анод осигурява прехвърлянето на тока; трябва само да полеете саксията, да я разклатите леко и да добавите вътре растения и почва.

Според създателите на Bioo този метод има няколко предимства пред зареждането със слънчева енергия – генерираната енергия е достатъчна за два-три заряда на ден, освен това продължава да се събира и през нощта. В момента Bioo е проект, предложен за финансиране през сайта Indiegogo и вече успешно събра търсената сума от 15 000 евро. Пазарната цена на саксията трябва да бъде 85 евро.

 
 
Коментарите са изключени за Саксия зарежда смартфон

Повече информация Виж всички