shareit

С колело на Витоша

| от chronicle.bg |

Карането на колело на Витоша винаги е удоволствие и забавление, последвано от мускулна треска. Стигането до Витоша обаче е по-трудно, тъй като в масовия градски транспорт качването на велосипеди не се толерира, а карането на колело през града винаги е като игра на руска рулетка.

За втора поредна година планината е с една идея по-достъпна за колоездачите. Безплатната автобусна линия за велосипедисти тръгва към Витоша в събота (4 юли). Ще има два маршрута – от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294) до с. Бистрица; от КС “Хладилника” през “Бай Кръстьо” до хижа Алеко се запазва.

Инициативата на Лидл България се провежда за втора поредна година предвид големия интерес към първия зелен маршрут през 2014 година. Автобусите предлагат възможност за лесно стигане до популярни веломаршрути и в североизточната част на Витоша, които са подходящи за по-неопитни и начинаещи велосипедисти, както и за семейства с деца.

Двете велолинии ще се движат в периода 4 юли – 27 септември 2015 г., в 8:20 ч и 10:30 ч. от началните спирки. Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Както и през миналата година, велоавтобусите ще се движат само през уикендите и през празничните дни.

В събота, за пета поредна година стартира и Зелена линия „Витоша” за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно и удобно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите при Зелена линия „Витоша“ автобусите ще се движат двупосочно. Тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

 
 
Коментарите са изключени за С колело на Витоша

Повече информация Виж всички