Руската дизайнерка, която облича Емилия Кларк

| от chronicle.bg |

На премиерата на новия си филм Me Before You в Лондон актрисата Емилия Кларк се появи с невероятна лимомена рокля. Въпреки че Кларк носеше сходен тип рокли по време на премиерите на филма, тази беше по-особена с едно – тя е дело на руската дизайнерка Уляна Сергеенко.

Тя не е ново име за червения килим. По време на наградите на MTV преди две години нейни рокли носеха звезди като Криси Тейген и Риана. С нейни тоалети са се разхождали още Ким Кардашян, Лейди Гага, Бионсе, Дита фон Тийз и Наталия Водянова.

„Онова, което се опитвам да направя, е да мисля за всеки отделен клиент и да подбера визията му с ясна идея зад него. Усещане кой е той и как изглежда най-добре – физически вид по отношение на силует и цвят, за това става дума, и стилът да бъде мъдър – да разкрива личния стил и да го заглажда, да работи по него така, че всеки път, когато излязат навън, пред публика и на премиери, да представят образът, който е наистина стилизирана версия на тях самите“, казва Уляна за работата с Емилия Кларк. „Емилия има наистина женствен, забавен усет за стил. Тя изглежда чудесно в дехите, но особено харесвам нещата, които добавят малка хитринка по нея“.

36-годишната дизайнерка е родена в Казахстан в относително бедно семейство, в което на почит са лингвистиката и дейностите в сферата на литературата. Докато расте, Уляна се интересува от нетрадиционните начини на обличане и черпи вдъхновение от литературата. В университета тя учи филология. След това се занимава с фотография, преди да слее страстта си към снимките с тази към модата в блога си „Дневникът на Уляна“.

До преди година тя беше съпруга на руския милиардер Данил Хачатуров, чието богатство по данни от преди година възлиза на 1.65 милиарда долара. Двамата се женят през 2008 година.

Основава собствена модна линия през 2011 година с финансовата подкреша на съпруга си, след като в продължение на години поддържа блога си и снима уличния стил. Оттогава насам редица звезди са обличали нейни модели.

Уляна се разведе с Харатуров през септември 2015 година, след като олигархът подава молба за развод. Тя от своя страна пожелава да получи попечителство над дъщеричката им. Според предбрачния договор всеки от двамата запазва собствеността над онова, което е получил при сключването на брака, без претенции за друго – клауза, оспорена от Сергеенко по време на бракоразводното дело.

Нейно основно вдъхновение е стилът в Русия от 50-те с носенето на забрадки, дълги поли и дебели пуловери. Въпреки че нейният дизайн е далеч по-бляскъв от 50-тарска Русия, дизайнерката често вкарва ретро елементи в работите си.

Вижте в галерията нейни модели.

 
 
Коментарите са изключени за Руската дизайнерка, която облича Емилия Кларк