shareit

Русия обвини „Сивите вълци“ за свалянето на самолета на Metrojet

| от chronicle.bg по БНР |

Руските специални служби предполагат, че турската националистическа групировка „Сивите вълци“ е отговорна за свалянето на руския пътнически самолет над северен Египет, съобщава БНР.

Източник на руската Федерална служба за сигурност не изключи възможността, зад терористичния акт с руския пътнически самолет, пътуващ по линията Шарм ел шейх – Санкт Петербург, при който загинаха 224 пътници и екипаж на 31 октомври 2015, да стои турската националистическа групировка „Сивите вълци“. Руски депутати от Думата се обявиха за предявяване на иск за материално обезщетение срещу Турция, ако се окаже че групировката има отношение към терористичния акт.

Вестник “Коммерсант“ се позовава на свой източник от специалните служби на страната, според който „Сивите вълци“ действат не само на територията на Турция, но и в още няколко арабски държави, сред които е и Египет. Според руски анализатори на турските обществени процеси напълно възможно е „Сивите вълци“ да са свързани със свалянето на пътническия самолет.

Тази новина съвпада с продължаващото се засилване на напрежението между Москва и Анкара след като руски военен самолет наруши турското въздушни пространство при турско-сирийската граница преди няколко дни.

 
 
Коментарите са изключени за Русия обвини „Сивите вълци“ за свалянето на самолета на Metrojet