shareit

Румяна Бъчварова продължава с екипа на Вучков

| от |

Румяна Бъчварова заяви в кулоарите на парламента, че в името на приемствеността ще продължи да работи с екипа на досегашния министър Веселин Вучков, както и ще продължи реформата, започната от него. Името на новия главен секретар на МВР ще бъде човек от досегашния екип. Тя нито потвърди, нито отрече, че това ще бъде досегашният заместник-главен секретар Георги Костов.

Тя ще продължи да отговаря за коалиционната политика и държавната администрация и след като оглави Министерството на вътрешните работи. След избора си вицепремиерът Румяна Бъчварова заяви:

Приех тази номинация, защото знам, че в МВР политиката на ГЕРБ е много добре обмислена, много добре разработена и няма никакви колебания за посоката, в която трябва да се върви. Не приемам обвинения и подозрения. Много държа да има резултати на основните проблеми, които стоят за решаване пред българското общество – битовата престъпност и организираната престъпност. Аз съм убедена, че тази реформа няма алтернатива.

Премиерът Бойко Борисов каза, че реформите в МВР са извършени с неговата подкрепа:

Господин Вучков, за да има реформи досега в МВР, нали не си мислите, че тази парламентарна група, която човек по човек лично съм одобрил и гласувал тези закони, може да го направи без мен, или въпреки, както господин Кадиев, уважаван от мен, питa. Kак си мислите, че ще стане и реформаторите могат да направят реформа в здравеопазването, ако ние с Москов не работим заедно. Айде малко да си имаме уважението всички. Искам да знаете, че тръгнат ли да преминават тази линия на толерантност, която мислено всички сме си я сложили, аз няма да бъда в управлението. Аз няма да оставя да се наредят 50 хил. души пред някоя джамия и оттам да ни говорите, а ние тука да се чудим как да ви върнем в парламента. Ама това модела КОЙ, ама какъв КОЙ, какви пет лева има общо ГЕРБ с него?

Борисов заяви още, че днес ще има нов главен секретар на МВР, а следващата седмица ще има и нов шеф на ДАНС.

 
 
Коментарите са изключени за Румяна Бъчварова продължава с екипа на Вучков