shareit

Румен Петков: АБВ застава зад исканата оставка на Горанов

| от |

Георги Първанов поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с гласуването на новия дълг от 16 милиарда лева и заговори за това да подаде своята заради подкрепата на АБВ за това решение.

„Не съм чул нито един човек да разсъждава в посока приемане оставката на Първанов. Много силно се надявам, че той ще бъде разубеден. Колегите ми от своя страна застават зад поисканата оставка на Горанов”, коментира в „Събуди се” по Нова телевизия зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„На всички ни позицията е, че Георги Първанов е нужен на АБВ, но преди всичко на политическия и обществен живот у нас”, допълни той.

„Логиката на позицията ни за оставката на финансовия министър е такава, че не може 20 дни да обясняваш, че дългът е един размер и изведнъж в резултат на натиска на нашата парламентарна група да кажеш, че слизаш с 2 милиарда надолу”, коментира Румен Петков.

В отговор на въпрос той поясни, че искането на оставката на Владислав Горанов в никакъв случай не означава вот на недоверие към цялото правителство.

 
 
Коментарите са изключени за Румен Петков: АБВ застава зад исканата оставка на Горанов