Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руска телевизия (видео)

| от |

Кметът на Перник и член на АБВ Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руската телевизия РОССИЯ 24. По думите ѝ Съюзът повече взема, отколкото дава на страните членки, съобщи bTV.

Янакиева

„Много често в разговори с наши чуждестранни гости, които не са членове на ЕС, но са в очакване на членство, им казвам, че това, което ще дадат на ЕС, е доста повече от това, което ще получат. Говоря за ограниченията, които трябва да вкарат в законодателството си, за да бъде в съответствие с европейското и които в по-голямата си част са против интересните на гражданите на страната, ставаща членка на ЕС“, казва Янакиева във филм на телевизията, добавя „24 часа“

„Бях от тези, които в парламента вдигнаха ръка за това България да влезе в ЕС. Балансът между плюсовете и минусите на присъединяването към ЕС е много крехък. След като мина известно време, бих казала, че загубите все пак са повече“, допълва Янакиева.

Авторът на филма набляга на това, че много от интервюираните обясняват, че членството в ЕС не е такова, каквото са си представяли, като допълва, че в България вече няма производство и селско стопанство.

По повод коментара на Росица Янакиева, че България губи от членството си в ЕС, Първанов каза, че позицията на АБВ по тези въпроси е изразил най-добре Ивайло Калфин.

Само Кисинджър се изказва по-ясно от Калфин. ЕС носи повече ползи на България, заяви Първанов. Ивайло Калфин е най-добрият български евродепутат и не може да има никакво двоучение и съмнение. Преди малко чух Росица Янакиева, каза той и посочи, че този въпрос никъде не бил присъствал. АБВ е една от проевропейски настроените формации, Свобода и Шулц лично ни поканиха на среща, напомни той.

 
 
Коментарите са изключени за Росица Янакиева направи анти-ЕС изказване пред руска телевизия (видео)

Повече информация Виж всички