Росица Гърджелийска работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да пътува до интересни места по света.В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.Днес ще ви представим рецепта за картофена пица:
Нужни продукти:
- 3 големи картофа
- 1 яйце
- 1 чаша настърган кашкавал
- няколко маслини
- няколко чери доматчета
- 8 лъжици доматена пасата
- 1/2 скилидка чесън, нарязана на ситно
- босилек
- чубрица
- сол и пипер
- олио
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса
- Настържете картофа на едро и го изцедете
- Добавете към него яйцето, сол, пипер, няколко лъжици олио и разбъркайте добре.
- Разпределете картофената смес в една или няколко кръгли силиконови форми и печете около 30 минути или докато картофът е станал златист.
- След като картофените блатчета са се изпекли, сипете върху тях доматената пасата, посипете с босилек, чубрица и нарязания чесън.
- Подредете отгоре доматчетата и маслините и поръсете с кашкавала.
- Печете още няколко минутки, докато кашкавалът е станал златист и хрупкав.