Ретрограден Меркурий на хоризонта

| от Селена Астро |

Седмицата според астрологичната ни прогноза (от 10.04. до 16.04.)

Седмицата започва с Луна, преминаваща през знака Везни, като във вторник в 09.00. часа сутринта ще настъпи Пълнолуние в същия знак. Тогава Светилото, което отговаря за емоционалното ни състояние ще застане в опозиция със Слънцето, Светилото, което олицетворяващо съзнателните ни нужни и желания и се намира в Овен.

По време на периода на Пълнолунието, можем да очакваме да мислим през емоция, да сме по-песимистични и негативно настроени от обикновено. Трудно ще стигаме до компромиси и разбирателство и трудно ще намираме собствения си мир.

Добре е двата дни около Пълнолунието да избягваме взимането на важни решения, крайните изказвания, важните покупки, сключването на сделки и споразумения или подписването на важни договори. За сметка на това те са идеални за правене на равносметка и преосмисляне на важните за нас неща.

Най-силно ще се отрази Пълнолунието на кардиналните знаци Везни, Козирог, Рак и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно при тях да изникнат излишни конфликти с хора от обкръжението им, на които е важно да не реагират пресилено, за да не си развалят трайно отношенията с иначе симпатичен им човек.

Сряда, четвъртък и петък Луната ще се намира в знака Скорпион и това й разположение ще направи тези дни неблагоприятни за операции, изследвания, инвестиции и даване на заеми, но за сметка на това те ще бъдат идеални за изкарване на време със семейството и близките хора, както и за преподредба и почистване на дома и за изхвърляне на стари и ненужни вещи.

Най-ползотворно ще се отрази това разположение на водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да успеят да стигнат до важни прозрения във връзка с по нататъшно развитие на техен проект.

През уикенда Луната ще се намира в знака Стрелец. Двата почивни дни ще бъдат подходящи за спортни занимания, авантюристични забавления, екскурзии и срещи с хора, които биха могли да разширят мирогледа ни и да ни обогатят по някакъв начин.

Също така ще станем по- флиртаджийски настроени и палави в контактите си с противоположния пол. Не е изключено да срещаме интересни субекти или да получаваме изненадващи обаждания и съобщения.

На 10.04. планетата Меркурий обръща своя ход и ще се движи ретроградно през знаците Телец и Овен до 04.05.

Меркурий е планетата на мисълта и комуникацията и движейки се на обратно, съществува риск преценката ни да не е трезва през периода. Поради тази причина е важно да се пазим от измама и объркване. Не ни се препоръчва да стартираме нови неща, да подписваме договори, да водим съдебни дела, да правим важни покупки.

Дните, в които планетата е ретроградна не са подходящи също така за медицински прегледи и изследвания, хирургически интервенции или стартиране на лечения.

Много вероятно е също така да имаме объркване със средствата ни за комуникация и предвижване. За това е препоръчително да планираме нещата си по-отрано и ако имаме важни ангажименти да се презастраховаме, подготвяйки си резервен план.

Най-потърпевши от движението на планетата ще бъдат знаците Телец и Овен, както и знаците, които са им в опозиция, а именно Везни и Скорпион. При тях са вероятни обърквания и хаос, както в личен, така и в обществен план.

 
 
Коментарите са изключени за Ретрограден Меркурий на хоризонта