shareit

РБ с три възможни имена за министър на образованието

| от chronicle.bg |

Димитър Танев, Даниел Вълчев и Меглена Кунева са обсъжданите имена за нов министър на образованието на срещата на част от лидерите на Реформаторския блок, които проведоха заседание на „Раковски“ 134. От дискусията обаче отсъстваха лидерите на някои от партиите от Блока – Божидар Лукарски, Радан Кънев, както и самата Кунева.

На срещата дойде и министърът на образованието Тодор Танев, който заяви категорично, че няма да си подаде оставката, докато не му бъде поискана лично от министър-председателя Бойко Борисов. Просветният министър подчерта, че иска да чуе лично от премиера мотивите за тази поискана оставка.

Според Тодор Танев той е започнал много сериозна реформа в образованието, която ще бъде „поднесена на готово на следващия министър„.

Прогнозата на министър Танев е, че за следващ министър на образованието вероятно ще бъде предложен човек, който е силно приближен към политическите партии. Министърът на образованието подчерта, че е бил подложен на силен натиск от двете управляващи партии, но без да конкретизира техните имена.

 
 
Коментарите са изключени за РБ с три възможни имена за министър на образованието