shareit

Ръсел Кроу ще купува Лийдс Юнайтед

| от |

Ръсел Кроу обмисля предложението да закупи британския футболен клуб Лийдс Юнайтед.

За това съобщи самият Кроу в „Туитър“, след като фенове на Лийдс се обърнаха към него с молба да спаси някога славния, а сега затънал в дългове клуб. Което съвсем не е случайно, понеже Кроу е известен като голям фен на отбора.

„Кой счита това за добра идея?“, написа новозеландският актьор в „Туитър“. Сондажът на мнения стартира зле, тъй като първият последовател на Кроу се изказа категорично против. Впоследствие обаче заваляха постове, насърчаващи Кроу да купи любимия си Лийдс и по този начин даде шанс на отбора да изплува.

Сегашният собственик на Лийдс – италианецът Масимо Челино, е разследван за укриване на данъци в родината си. Поради тази причина Челино иска да се отърве възможно най-бързо от клуба, който напоследък му е в сериозна финансова тежест. В края на 2014 италианецът преговаряше с Red Bull, но до сделка не се стигна.

Лийдс понастоящем играе в Чемпиъншип (II английска дивизия). Отборът е 3-кратен шампион на Англия, има 3 купи на Асоциацията и една купа на Лигата. През 1975 г. Лийдс играе финал за КЕШ срещу Байерн Мюнхен, който губи с 0:2. Бяло-жълтата фланелка са носели легендарни футболисти като Ерик Кантона, Иън Ръш, Гордън Страхан, Гари Макалистър, Вини Джоунс, Роби Фаулър и др. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Ръсел Кроу ще купува Лийдс Юнайтед