„Пуси райът“ ще протестират срещу руската власт в сериал

| от |

Две от членките на групата „Пуси райът“, които лежаха в руския затвор, ще протестират по необичаен начин срещу руските власти.

Двете жени – Мария Альохина и Надежда Толоконикова ще участват в новия сезон на известния сериал на „Нетфликс“ „Къща от карти“.

В третия епизод от сезона те ще играят себе си и ще се изправят срещу измисления руски президент Виктор Петров по време на вечеря, организирана от героя на Кевин Спейси – вицепрезидента на САЩ Франк Ъндърууд. Събирането обаче се превръща в истинско бедствие след като Альохина и Толоконикова, заедно с друг руски активист – Пьотър Верзилов, изнасят гневна реч срещу руския държавен глава.

„Ние се изправяме, Петя (Верзилов) удря с юмрук по масата и казва, че иска да вдигне тост“, разказва Толоконикова пред опозиционното руско списание „Ново време“. „След това ние пием за руския президент, който толкова много обича своите приятели, че им е продал половината държава, а главнокомандавщите не се страхуват от никого, освен от гейовете“, добавя тя. После изпълняват песен, създадена специално за сериала.

Альохина и Толоконикова, както и третата им колежка Екатерина Самуцевич, бяха арестувани и осъдени след като през 2012 г. изпълниха пънк-рок песен в църква в Москва, в която призовават Дева Мария да „изгони“ Путин.

В сериала руският президент се играе от датския актьор Ларс Микелсен, който много прилича на самия Путин. Според Толоконикова Микелсен е прекалено висок, за да прилича на Путин. „И лицето му е твърде повяхнало. Това е един ранен Путин преди ботокса“, казва тя пред изданието. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за „Пуси райът“ ще протестират срещу руската власт в сериал