Прокуратурата на Лихтенщайн потвърди, че разследва Цветан Василев за пране на пари

| от |

Оторизираните власти в Лихтенщайн потвърдиха, че разследват основния акционер на българската банка КТБ Цветан Василев по подозрение за пране на пари.

Разследването срещу Василев е образувано, след като лихтенщайнска банка е подала информация към оторизираните власти в страната, заяви за агенция Ройтерс главният прокурор на Лихтенщайн Робърт Валнер.

Вчера мажоритарният собственик на банката КТБ категорично отрече за наличието на подобни обвинения и заяви, че това е заговор от страна на негови конкуренти. В същото време българската прокуратура потвърди, че Лихтенщайн разследва Василев, но не уточни защо. Адвокат на Василев пък заяви пред Ройтерс, че не знае нищо за подобно разследване.

Днес агенция Ройтерс цитира изявление на главния прокурор на Лихтенщайн Роберт Валнер, в което той посочи, че е стартирало разследване срещу Василев по подозрение за пране на пари.

След като лихтенщайнска банка направи доклад за Звеното за финансово разузнаване (ЗФР) в съответствие със Закона за надлежна проверка, ЗФР предаде това уведомление на нас и ние инициирахме производство по този въпрос, казва Валнер, като добавя, че не може да даде повече подробности, тъй като производството все още е на доста ранен етап. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Прокуратурата на Лихтенщайн потвърди, че разследва Цветан Василев за пране на пари