shareit

Пощенска банка официално придоби Алфа Банк

| от chronicle.bg |

Сделката за придобиването на клоновете в България на гръцката Алфа банк от дъщерната на друга гръцка банка (Eurobank) у нас – Пощенска банка, е окончателно приключена. Всички услуги и продукти, използвани до момента от клиентите на Алфа банк, остават достъпни, уверяват от банката.

Оперативното сливане и всички произтичащи от това промени ще се случат поетапно, уточняват от Пощенска банка.

Обединените институции остават на пазара именно под тази марка, с търговското име „Юробанк България“. Заедно двете банки се превръщат в четвъртата по големина банка у нас по отпуснати кредити и привлечени депозити. Активите й ще бъдат над 6 милиарда и 300 милиона лева. Операционните системи, продукти и услуги на Алфа банк, включително платформите за интернет банкиране, ще бъдат уеднаквени с тези на Пощенска банка.

След оперативното сливане клиентите на банката ще могат да използват всички офиси, специализирани центрове, банкомати и онлайн платформи за банкиране на Пощенска банка, както и една унифицирана тарифа, общи условия и лихвен бюлетин.

Сливането на двете банки бе анонсирано през лятото на миналата година.

Сделката е приключена с подписването на юридическо споразумение между двете банки. Алфа банк оперираше като клон на чужда банка у нас. Това означава, че след сливането на двете институции, депозитите на клиентите на Алфа банк вече ще бъдат гарантирани в България, допълва БНР.

 
 
Коментарите са изключени за Пощенска банка официално придоби Алфа Банк