Пиер Московиси: Всички искаме Гърция да остане в еврозоната

| от |

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси смята, че е постигнат известен напредък в преговорите с Гърция и че тази вечер в Брюксел може да се стигне до споразумение по спасителната й програма.

Мисля, че позициите са сближени. Имаме да извървим още път, но аз съм убеден, че съгласие е възможно. То ни е необходимо, защото всички искаме едно и също: Гърция да остане в еврозоната, да бъде стабилна, конкурентоспособна, социално справедлива, и да може да отговори на очакванията на гражданите си, каза Московиси.

Заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за еврото – Валдис Домбровскис, който също пристигна в Европейския съвет за участие в заседанието на Еврогрупата, се надява да се постигне решение на базата на сегашната програма, при спазване на условията й.

Виждаме определени различия, за съжаление трябва да отбележим и че променената риторика на гръцките власти донякъде подкопа доверието – така че сега, на тази среща на Еврогрупата, ще трябва да го градим отново, коментира заместник-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Пиер Московиси: Всички искаме Гърция да остане в еврозоната