shareit

Първият облечен Playboy е на пазара

| от chronicle.bg |

Дойде и този момент: на пазара се появи първият брой на Playboy, в който няма да видим чисто голи тела.

Когато 62-годишното списание обяви решението си през октомври, то бе обяснено с желанието на списанието да отправи апел към 20 и 20-годишните читатели.

В последните няколко години Playboy се включи в борбата за равенство между жените и мъжете. Бившият главен редактор сподели за усилията на медията да привлече по-голям брой читателки, публикувайки снимки, на които жените имат „по-здравословен и естествен вид“.

Тук може да видите актрисите, които са украсявали кориците на култовото списание през годините.

За съжаление, феминизмът няма как да извлече някаква полза от премахването на голите снимки в мейнстрийм мъжките списания, тъй като мъжете все още могат да виждат предостатъчно голи тела извън страниците на любимото им списание, и то безплатно и в по-големи детайли.

В ерата на неограничените количества порно онлайн, няколко голи жени дванайсет пъти в годината не могат да помогнат на Playboy да запази аудиторията си. Мъжете вече не се нуждаят от Playboy, за да гледат голи жени, или поне не мъжете, които списанието и неговите рекламодатели искат да достигнат като публика. Нека бъдем честни, може ли едно мъжко списание да предложи на младите мъже нещо, което не са виждали досега? Едва ли.

Така че колкото и да ни тъжно, Playboy просто се движи в крак с времето. Все пак на 1 декември то навърши 62 години. (Тук може да видите някои от най-незабравимите му корици). Може би новата стратегия ще проработи- тъй като дори мъжете да си купуват списанието заради голите момичета, те го четат заради статиите в него, които обичайно са заредени с хумор, пиперливи разкази и стилни мъжки неща.

 
 
Коментарите са изключени за Първият облечен Playboy е на пазара