shareit

Първи гей брак в редиците на британското кралско семейство

| от chronicle.bg |

Всяка кралска сватба във Великобритания е събитие. Но обикновено венчавките на далечните роднини на кралица Елизабет II не будят интереса на медиите. С изключение на една от последните дни. Преди 5 дена, на 22 септември 2018 г., във Великобртиания се състоя първия гей брак на роднини на кралското семейство.

Лорд Айвар Маунтбатън се венча за своя партньор Джеймс Койл в графство Девън, в тесен семеен кръг с едва 120 поканени гости. Само по себе си това е историческо събитие, защото за пръв път член на кралския род встъпва в подобни брачни отношения. Лорд Айвар Маунтбатън е далечен племенник на кралица Елизабет II (според английските роднински връзки – third cousin, once removed – син на трети братовчед на принц Филип, Дук на Единбург). Също така кралица Виктория е негова пра-пра-прабаба.

Това е втори брак за Лорд Айвар Маунтбатън. През 1994 г. той се жени за Пенелъпи „Пени“ Виър Томпсън, от която има три дъщери между 22 и 15 години. Съпрузите се развеждат през 2011 г., но остават в добри отношения. Пет години по-късно Маунтбатън разкрива, че е гей.

И децата на Лорд Айвар, и бившата му съпруга са присъствали на сватбата, като последната дори го е отвела до олтара, предава Harper’s Bazaar.

След сватбата мъжът публикува снимка в профила си в Instagram, с която благодари на всички участници и гости на сватбата.

„Най-накрая го направихме! Беше невероятен ден въпреки ужасното английско време.“ пише в описанието под снимките. „Най-вече искам да изкажа огромни благодарности на трите ми прекрасни момичета, за разбирането и подкрепата, без тяхната подкрепа това не би могло да се случи! И накрая най-голямото „Благодаря!“ на Джеймс, задето е просто перфектен…“

 
 
Коментарите са изключени за Първи гей брак в редиците на британското кралско семейство