Отпечатъкът на ръката на Роуз все още е там

| от chronicle.bg |

Режисьорът на „Titanic“ Джеймс Камерън показа снимка, на която се вижда отпечатъкът от ръката на Роуз върху стъклото на колата от популярната любовна сцена между нея и Джак.

През 90-те години Кемрън беше известен с високооктановите си блокбъстъри „Aliens“ и „True Lies“, но интересът му към дълбините на морето и към кораба Титаник го предизвикват да направи най-смелия си проект досега. През годините той признава, че част от причините да снима филма, е за да може студиото да финансира гмурканията му до потъналия кораб.

Преди „Titanic“ Камерън е засягал елемента на трагичната любов в „The Terminator“, но въпреки това е познат предимно като екшън режисьор – затова и проектът е такъв риск за него. И бюджетът, и крайният срок се нарушават, а бурният му темперамент не остава тайна. Всичко това кара критиците да смятат, че филма ще бъде провал за „20th Century Fox“.

Със сладурската си любовна история и невиждани дотогава специални ефекти „Titanic“ опровергава мненията на критиците и става най-печелившия филм в историята на киното. През 1998 година „Titanic“ печели 11 Оскара и изстрелва Кейт Уинслет и Леонардо Дикаприо по върховете на Холивуд. Като ни показва самият Камерът в Twitter, следите от успеха остават.

„Над 20 години по-късно, скандалния отпечатък все още е там – вгледайте се.“

Камерън е все по-активен в социалните мрежи, в това число и при промотирането на „Alita: Battle Angel“, който той пише и продуцира, с режисьор Робърт Родригес. Той отново ще работи с Уинслет за първи път от „Titanic“ в „Avatar 2“, в който ще видим подводните племена на Пандора. Първият филм също изглеждаше съмнителен в очите на критиците, но както стана и преди – той пожъна изключителен успех като дори надмина „Titanic“ по приходи. Не изглежда някой от следващите Avatar-и да последва същата съдба, но да не забравяме, че това е Джеймс Камерън…

Режисьорът ще продуцира „Terminator 6“ на Тим Милър, в който Линда Хамилтън ще се завърне като Сара Конър.

 
 
Коментарите са изключени за Отпечатъкът на ръката на Роуз все още е там