Орел с камера прелетя над Бурж Халифа

| от |

Орел с монтирана малка камера на гърба си прелетя над най-високата сграда в света, небостъргача Бурж Халифа в Дубай.

Видеото, заснето от царския орел на име Даршан, беше предавано на живо в Интернет. Полетът от най-високата точка на небостъргача до треньора на земята е бил повече от 820 метра.

_81656236_burj_eagle_624-01

Организаторите на събитието са Freedom Conservation и то има за цел да покаже тежкото положение, в което се намират застрашените грабливи птици.

Подготовката е отнела повече от 40 дни, а с полета над световноизвестната сграда, организаторите са поставили рекорд за заснет полет от гледна точка на птица на най-висока надморска височина.

„Идеята е да се привлече повече внимание за кампанията ни“, каза Роналд Менцел, съосновател на Freedom Conservation.

Микрокамерата, която бе използвана за направата на записа, тежи само 300 грама, но се равнява на 10% от теглото на птицата. Даршан е бил обучен от соколаря Жак-Оливие Травърс от Франция, който описва полета като „перфектен“.

„Надяваме се, че полетът ще стане символ на факта, че хората и природата могат да живеят заедно“, споделят от Freedom Conservation пред BBC.

В YouTube страницата на Sony, може да видите предишния полет на Даршан над Бурж ал-Араб, който е бил част от 40-дневната подготовка за рекорда.

 
 
Коментарите са изключени за Орел с камера прелетя над Бурж Халифа