Обама иска да преподава, след като напусне Белия дом

| от |

Президентът Барак Обама смята да се премести в Ню Йорк и да стане професор в Колумбийския университет, след като приключи мандата си, съобщи „Ню Йорк Пост“.

Стопанинът на Белия дом е завършил там през 1983 г., а по-късно е водел курсове по конституционно право в Чикагския университет от 1992 г. до избирането му в Сената през 2004 г.

„Президентът Обама преценява внимателно следващия си ход след напускането на Белия дом. Ясно е, че той обмисля работата по своята фондация, създаването на президентска библиотека, и как да продължи с нова влиятелна професия. Говори се, че имал намерения да преподава в Колумбийския университет, но нищо не е потвърдено“, съобщават източници, запознати с въпроса.

Говорителка на Колумбийския университет – където Амал Клуни в момента води курс по правата на човека – се въздържа от коментар.

Близки и приятели на Обама в Чикаго не смятат, че семейството ще се върне в града, където все още имат дом, след като президентът напусне поста си през януари 2017 г. Според тях по-вероятно е да се преместят в Ню Йорк и да прекарват повече време в Хаваи.

Междувременно се засилва конкуренцията между Ню Йорк и Чикаго за президентската библиотека, която Обама заяви, че се надява да отиде в Чикаго. Колумбийският университет обаче е предложил земя, която притежава в Ню Йорк, и се смята за по-доброто място.

Едно е сигурно, Обама ще остане във Вашингтон докато дъщеря му Саша не завърши гимназия през 2019 г. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Обама иска да преподава, след като напусне Белия дом