shareit

Новият Ford Mondeo Vignale пристигна в България

| от chronicle.bg |

Новият Mondeo Vignale – първият от гамата висококачествени продукти Ford Vignale – току що пристигна в България.

Всеки автомобил се завършва ръчно от занаятчии в прецизен процес, който включва още висококачествени производствени техники и 100 допълнителни проверки за качество. Mondeo Vignale се продава у нас на цена от 69 900 лв. с ДДС.

Независимо кой от двата варианта ще предпочетат – с 4 врати или комби, водачите на Mondeo Vignale се наслаждават на стилното усещане и оборудване на автомобила. Съвременният дизайн е повлиян от легендарния италиански автомобилен производител Алфредо Виняле.

Ford Vignale е върховото проявление на марката Ford в Европа, съчетавайки премиум дизайн и качество на изработка с уникално преживяване за собствениците“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Нашето виждане за Vignale е да създадем модерно висококачествено преживяване, което да е значима част от живота на клиентите“.
Всеки Ford Mondeo Vignale бива завършен на ръка от шестима занаятчии в новия високотехнологичен Vignale център в завода на Ford във Валенсия, Испания. Нови лазерни технологии и камери помагат на тренираното око при щателното оглеждане на всеки аспект от Vignale автомобилите – от каросерията и напасването на панелите до боята.

С истинска прецизност и внимание към детайла, експертите прекарват над 2 часа в ръчно полиране на боята, за да създадат идеалния блясък на лаковото покритие и внимателно оглеждат фините детайли и шевовете на 40 лазерно изрязани кожени детайли за всяка седалка.

Ford е работил 2,5 години, за да създаде дизайна на Vignale седалките, вдъхновени от луксозни, ръчно изработени кожени изделия. Те изискват 110% повече кожа за по-доброто покритие, както и 50% повече време за шиене.
Ford Mondeo Vignale осигурява тихо, плавно и комфортно пътуване, използвайки високи технологии и модерна конструкция. Системата за активно намаляване на шума използва 3 микрофона, стратегически разположени в купето, които следят за шума от двигателя в интериора. Технологията използва обратни звукови вълни, насочени чрез аудио системата, за да неутрализира звука от двигателя и подобри комфорта в купето.

Интериорът е с подобрена обезшуменост за по-добра изолация на пътните шумове в купето, акустичното стъкло намалява звука от вятъра до нива, обичайно характерни за премиум сегмента.

Задното окачване с интегрална връзка предлага плавно шофиране, специално за седящите отзад пътници и намалява нивата на шум, позволявайки изместване на колелото назад при удари от дупки. За предните пасажери комфортът е подобрен от мултиконтурни седалки с масажна функция Active Motion. Проектирани да намалят мускулната умора, особено при дълги пътувания, седалките разполагат с 11 надуваеми възглавнички за деликатен масажиращ ефект върху бедрата, седалището и долната част на гърба.

Ford Mondeo Vignale предлага усъвършенствани технологии в помощ на водача и оборудване. Асистентът за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци може да намали силата при фронтални сблъсъци, когато са включени автомобили и пешеходци, или помага на водачите да избегнат сблъсъци един с друг. Налични са още системите SYNC2, Асистент за паркиране, Разпознаване на пътните знаци, Активно спиране в града и Динамични LED светлини.

Налична е и модерна Sony аудио и навигационна система с 12 тонколони, а удобството за водачите е допълнително подобрено чрез електрически регулируемия волан със запаметяващи функции, електрическия багажник и отопляемия волан.

За подобрената безопасност на пътниците отзад, първите в индустрията надуваеми задни колани се отварят в случай на инцидент, който разпръсква силата на удара на 5 пъти по-голяма площ в сравнение с конвенционалните колани.

Ford Mondeo Vignale е оборудван с мощни двигатели, сред които 2.0-литровия бензинов EcoBoost, дизелови TDCi агрегати и хибридния бензиново-електрически двигател на Ford със 187 к.с. 2.0-литровият EcoBoost се предлага с 203 и 240 к.с. и 6-степенна автоматична трансмисия. 2.0-литровият TDCi със 180 к.с. се комбинира с 6-степенна механична и автоматична Powershift трансмисия, както и с Интелигентната 4х4 система, която осигурява плавно преливане на мощността между предните и задните колела.

Вижте този автомобил в галерията!

 
 
Коментарите са изключени за Новият Ford Mondeo Vignale пристигна в България