Нови обвинения към Путин за дестабилизацията на Украйна

| от |

Държавният секретар на САЩ отправи нови обвинения към руския президент за дестабилизацията на Украйна. Путин окуражи заграбването на земи в Луганск, Донецк, а сега и в Дебалцево, заяви Джон Кери, цитиран от Франс прес.

Късно снощи властите на самопровъзгласилата се Донецка република обявиха, че са изтеглили по-голямата част от тежкото си въоръжение в изпълнение на Минското споразумение. Украинският министър на отбраната обяви, че подчинените му ще сторят същото, след като обстрелът от страна на бунтовниците бъде прекратен напълно.

Междувременно обаче сепаратисти от самопровъзгласилата се Луганска народна република обвиниха украинската армия в нарушаване на примирието. По техни данни части на Националната гвардия са атакували неочаквано по направлението Луганск-Лисичанск, но са били отбити, твърди РИА Новости.

Споразумението за прекратяване на огъня в Източна Украйна като цяло се изпълнява. Това заяви във Вашингтон председателят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Ивица Дачич, съобщи ТАСС. В изказване пред действащата към Конгреса на САЩ Комисия за сигурност и сътрудничество в Европа Дачич посочи, че режимът на прекратяване на огъня в Източна Украйна е крехък, но като цяло се поддържа. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Нови обвинения към Путин за дестабилизацията на Украйна

Повече информация Виж всички