Нов собственик пое ”Токуда” и ”Сити Клиник”

| от chronicle.bg |

Турският здравен холдинг “Аджъбадем“ (Acibadem) няма да закрива дублиращи се структури в болниците “Сити Клиник“ и “Токуда“.
Това каза пред журналисти Мехмет Али Айдънлар, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Аджъбадем“ – здравна група от лечебни заведения.

През април турският здравен холдинг обяви, че е подписал договор за придобиване на 100% от капитала на „Токуда болница София“ и една трета от „Сити клиник“.

На церемония днес беше финализирана сделката по създаването на групата от лечебни заведения, като „Аджъбадем“ придоби болница „Токуда“ в България и се сля с веригата лечебни заведения „Сити Клиник“, предаде БТА.

Новата здравна структура се казва „Аджъбадем Сити Клиник“. Изпълнителен директор на структурата ще бъде Илиан Григоров, който до момента заемаше тази позиция във веригата „Сити Клиник“.

Предвижда се внедряване на нови технологии в областта на онкологията и неврологията, извършване на трансплантации и други, каза Григоров.

Ангел Ангелов, председател на Управителния съвет на „Сити Клиник“, изрази надежда, че ще се преустанови потокът на български пациенти, търсещи лечение в чужбина, както и за това, че в България ще може да бъде добре развит здравен туризъм.

„Сити клиник груп“ е шестата по приходи частна верига болници с приходи от около 40 млн. лв., но тази година се очаква да нараснат значително след откриването на новата онкоболница в края на миналата година.

„Токуда болница София“ е най-голямата частна болница в България с приходи от близо 100 млн. лв. за 2015 г. Клиниката е на четвърто място по плащания от здравната каса в България. Обект на сделката е и диагностично-консултативен център, център за клинични проучвания, хоспис, аптека, трудова медицина и здравният застраховател „Токуда“.

Acibadem e създадена през 1991 г. Притежава 18 многопрофилни болници, едната от които в Македония и една в Ирак, 13 медицински центъра.
В групата работят 18 000 служители и 3100 лекари.

През 2012 г. турската група става част от глобалната здравна верига – IHH Healthcare Berhad (IHH). IHH е публична компания, която се търгува на борсите в Малайзия и Сингапур.

 
 
Коментарите са изключени за Нов собственик пое ”Токуда” и ”Сити Клиник”