Netflix вече с достъп и в България

| от chronicle.bg |

Платформата за онлайн-стрийминг на телевизионна продукция Netflix вече е достъпна в България, както и в почти всички държави по света. Новината беше съобщена от главния изпълнителен директор на компанията Рийд Хейстингс по време на CES 2016.

„В момента ставате свидетели на раждането на глобална телевизионна мрежа“, каза той по време на откриващата си реч на международното събитие в Лас Вегас.

Netflix вече ще оперира в над 130 държави по света – с някои изключения като Китай, Северна Корея и др. – към наличните 60 страни, в които и досега имаше възможност да се гледат продукцията срещу заплащане.

Мащабът на решението е наистина огромен – сред новите абонати на платформата са Индия, Русия, Индонезия, и др.

За начало достъпът до услугата ще бъде безплатен за първия месец от абонамента. Платените планове варират между 7.99 и 11.99 евро на месец.

Абонатите от цял свят ще могат да гледат оригиналните сериали на Netflix, както и да получат достъп до архив от лицензирани телевизионни програми и филми, за които компанията има права да излъчва.

Netflix вече обяви, че през 2016 г. планира да пусне 31 сериала – включително нови програми и продължения на вече съществуващи поредици, 24 игрални и документални филма, 30 оригинални детски сериала, както и комедийни шоута.

Всички потребители по света ще получават едновременно достъп до цялото ново съдържание на Netflix – включително новите сезони на House of Cards, Orange is the New Black, Bloodline, The Killing, Narcos и др.

Netflix ще добави арабски, корейски и китайски към 17-те си налични езикови пакета.

 
 
Коментарите са изключени за Netflix вече с достъп и в България