shareit

Netflix е под прицел след като „промени“ края на „The Notebook“

| от chronicle.bg |

Класиките трябва да останат непроменени, а „The Notebook“ – една от най-иконичните (a може би най-иконичната след „Titanic“) романтични драми – определено е класика. Следователно е напълно логично да очакваме гняв от феновете на филма по адрес на Netflix след като платформата отряза края му.

„The Notebook“ разказва за младата двойка – Ноа Калхун (Райън Гослинг) и Али Хамилтън (Рейчъл Макадамс) – която трябва да се раздели, когато богатата Али се мести заедно със семейството си. Вече далеч от Ноа тя почти се омъжва за друг мъж, но любовта й за него все още не е угаснала и двамата намират начин да са отново заедно.

Години по-късно Али има деменция, а Ноа е неотменно до нея. Последната сцена от филма показва двамата легнали един до друг. Сякаш го разпознава, Али казва: „Мислиш ли, че любовта ни ще ни убие заедно?“, а Ноа отговаря: „Мисля, че любовта ни ще направи всичко, което поискаме.“ На следващата сутрин медицинска сестра влиза в стаята и вижда, че двамата са починали в съня си.

Версията, качена в Netflix, изпуска сцената със сестрата и вместо нея показва птички, които летят над езерото след последният разговор на двойката. Разбира се, това е изглежда като по-щастлив край, но въпреки това феновете на филма се вдигнаха срещу стрийминг платформата заради тази манипулация на любимия им „The Notebook“.

„Защо Netflix промени „The Notebook“? Най-хубавата част е когато сърцето ти се разбива накрая“, казва един потребител на Twitter. „Няма просто ей така да съсипете любимия ми филм! След години като лоялен клиент на Netflix, не ми остава друга възможност освен да мина на Prime Video“

Ако и на вас ви липсва края на романтичната комедия, ето го:

 
 
Коментарите са изключени за Netflix е под прицел след като „промени“ края на „The Notebook“