shareit

Не правете това в Tinder

| от chronicle.bg |

Помните ли сляпата среща на Бриджет Джоунс, която приятелките й така услужливо й организираха?

Ето цитат от този момент в романа на Хелън Филдинг: „Фантазиите за стегнатото, диво, сатанинско тяло на Дивото момче са леко увредени от представата за Дивото момче, примигващо под тежестта на дългите си мигли като герой на Уолт Дисни„. И продължението : „Никаква следа от Дивото момче. Единственият присъстващ мъж беше отвратителен дърт пръч в дънкова риза с вързана на опашка коса и черни очила, който не сваляше очи от мен. Къде беше Дивото момче? Хвърлих гаден поглед на пръча. Но той упорито продължаваше да ме гледа, тъй че реших да се преместя. Започнах да се изправям и тогава едва не изскочих от кожата си. Пръчът държеше червена роза. Вторачих се ужасена в него, а той смъкна нелепите черни очила и доволно се ухили, като разкри чифт изкуствени мигли, достойни за Барбара Картланд. Пръчът беше Дивото момче. Изхвърчах отвратена навън, последвана от Джуд и Шарън, които се давеха от смях.

Е…колкото и по-дигитализирани и усъвършенствани да са станали слепите срещи, шансът да попаднете в ситуацията на Бриджет независимо дали сте мъж или жена не само не е по-малък, а дори е по-голям. На снимката си в Tinder вашето „диво момче“ може да прилича на Брад Пит на млади години, но не е изключено в бара да се изправите срещу Звяра от „Красавицата и звяра“ преди да се превърне в принц. „Дива роза 93“ може да прилича на Корайма Торес, когато играеше Касандра, но на живо да се окаже по-скоро копие на кварталната Касандра от Банишора, която всяка сутрин иска да ви гледа за ръка срещу две левчета.

Означава ли всичко това, че ставаме все по-плитки и мързеливи? В близко бъдеще може да изпаденем в ситуация да изискваме от бъдещото си гадже 260-градусови видеа и проспекти, включващи информация за резус фактор, зъбния статус и плановете за кариерно развитие. Приложенията за срещи добиват все по-голяма популярност (Tinder има над 50 милиона потребители) и дори speed-dating събитията вече излизат от мода, тъй като изискват известно усилие и личен контакт. Дали това ще доведе до разцвет на любовта или до нейното залиняване можем само да гадаем. Към момента можем да ви дадем обаче няколко съвета за какви феномени да бъдете нащрек, когато сърфирате в приложенията за срещи:

Мъжът и тигъра – отблизо: тенденцията здравеняци да се щракат с тигри, мечки и други животни в опит да привлекат женската аудитория става все по-устойчива. Но знаете ли? Ако търсите отговорен и мил партньор, вероятността да го срещнете сред снимащите се с упоени, нещастни животни в зоопарк е много малка.

Жени със символи, които крещят „уважение към чуждите култури“ : индийки с нарисувани точки по челата, мюсюлманки със забулени лица, жени с татуирани свастики (някъде може да съществуват и такива) – всички символи, които са сложени на видно място на снимката, с която човекът се представя пред света, не са признак за уважение към другите култури, а точно обратното.

Колко селфита? Две, три са ОК. Много повече – не. Всички сме се пулили срещу обективите повече от един път, знаем дали левият или десният ни профил е по-хубав, знаем кой точно поглед ни кара да изглеждаме най-замечтани и коя позиция на горните устни прави носа ни чип. Но човек трябва да може да отсява и да избира. Ако някой ви засипва с десетки селфита, в които лицето му/й е снимано във всеки милиметър от всеки ъгъл, това говори за нарцисизъм, от който едва ли имате нужда до себе си.

Снимки на прекрасни тела, на които не се вижда лице? Лоша идея. Много лоша идея.

Човекът, който си слага бебешки снимки. На него самия. Защо, защо някой би желал да привлече другия със свои снимки отпреди минимум двайсет години? Хора, от чиито профили се смеят пухкави бебета, а отдолу пише „Спокойно, това не е мое бебе, това съм аз„? Просто не.

Позиране с домашни любимци: Не е задължително да е тяхното куче. Може да е просто куче, което са срещнали в парка. Което би означавало, че искат да изглеждат като секси обичащи животните мъжаги, но реално не могат да поемат никаква отговорност. Кофти.

 
 
Коментарите са изключени за Не правете това в Tinder