shareit

Най-младата милиардерка в света е на 19

| от Chronicle.bg |

Норвежката Александра Андерсен на 19 години притежава това, за което много хора мечтаят цял живот – състояние от над 1 млрд. долара. Тийнейджърката влезе в списъка с милиардери на сп. „Форбс“ със своето състояние от 1.2 милиарда, което дори не е спечелила сама.

Александра не е единствената с огромно състояние в семейството – нейната сестра притежава активи на същата стойност, пише британският в. „Индипендънт“. Състоянието на двете се дължи на техния общ дял на стойност 42,2% в семейната компания „Ferd Holding“.

Парите на нейното семейство идват от търговия с тютюн. До 2005 г. фамилията е в бизнеса с цигари благодарение на марката си „Tiedemanns“. Впоследствие те я продават на друга компания – „Skandinavisk Tobakskompagni“, за близо 500 млн. долара. В момента холдингът „Ferd“ се занимава основно с управление на хедж фондове. Името на Александра влезе в заглавията на медиите наскоро заради статуса й на най-младата милиардерка в света. В момента тя учи социални науки в Университета в Амстердам и няма намерение да става активен собственик на семейната компания. Нейното хоби е ездата като самата тя споделя, че би искала да се занимава с това до края на живота си.

 
 
Коментарите са изключени за Най-младата милиардерка в света е на 19