shareit

„Най-дългото пътуване”: Никълъс Спаркс пак е във форма

| от |

Ако има нещо, което обединява цялото творчество на Никълъс Спаркс („Тетрадката”, „Незабравимата”, „Последната песен”), то това определено са красивите умни жени и тихите, но изключително смели и сексапилни мъже. Същото важи и за последния филм по роман на любимия автор на жените – „Най-дългото пътуване”.

И макар ние да смятаме, че Спаркс е в една от най-добрите си форми от години, за съжаление авторът трудно ще успее да надскочи върха си – класиката „Тетрадката”.

Ето няколко неща, които трябва да знаете за Никълъс Спаркс преди да прочетете негов роман или да изгледате негов филм – те неизменно са романтични, тъжни и успяват да разплачат почти всяка жена в киното. Освен това част от тях са базирани на истински истории – като „Тетрадката”, която е вдъхновена и базирана на любовната история на родителите на жена му или като „Незабравимата” (A Walk to Remember), която е базирана на историята на сестра му Даниел Спаркс, която умира от рак през 2000 година. За разлика от тях, „Най-дългото пътуване” не е по истинска история, но пък е вдъхновено от Black Mountain College – известен и изключително либерален колеж по изкуствата в Северна Каролина, в който са завършили едни от големите имена в модерното изкуство и литературата.

kinopoisk.ru

„Най-дългото пътуване” отговаря на всички критерии за любовна история на Спаркс – той има красива жена и мистериозен сексапилен мъж. В този случай, зрителите получават по две от всеки. При това какъв актьорски състав. В основната сюжетна линия – на младия ездач на бикове, който иска да стане най-добрият в цяла Америка и красивата студентка по модерно изкуство, която ще заминава в Ню Йорк, са синът на Клинт Истууд (да, същият!) с първата си главна роля – Скот Истууд и младата обещаваща звезда Брит Робъртсън. Между тях определено има химия, а младият Истууд толкова прилича на баща си, че чак е нереално.

1

Втората сюжетна линия, която се развива по време и след Втората световна война в Америка е тази на Айра и Рут – млади хора избягали от Европа, за да търсят убежище в Америка. Където се срещат и влюбват. Тук ролите са дадени на великолепния Джак Хюстън, когото познавате от Boardwalk Empire и нашият личен фаворит – внучката на Чарли Чаплин – Уна Чаплин, която носи европейската красота и класа на майка си (Жералдин Чаплин) и баба си (Уна Чаплин) като корона. И така й отива.

kinopoisk.ru

Двете любовни истории се преплитат, заради инцидент, който възрастният Айра претърпява и младите София и Люк (Истууд и Робъртсън) спасяват. За разлика от повечето романи на Спаркс този има изненадващо щастлив финал с лек мелодраматичен привкус, без да се пресолява манджата, както е известно, че става в такива истории.

изд. Ера, 320 стр., 14 лв.

изд. Ера, 320 стр., 14 лв.

В случай, че това е вашия тип история, препоръчваме да се прочете и книгата – тя е издадена и у нас от изд. Ера. Иначе, „Най-дългото пътуване” е по кината от петък и е перфектен за почивните дни.

 
 
Коментарите са изключени за „Най-дългото пътуване”: Никълъс Спаркс пак е във форма