shareit

Над милион жители и гости на Берлин посрещнаха Новата година на мегапарти

| от |

С единадесетминутна уникална заря и шест хиляди ракети в Берлин посрещнаха новата година. Над милион – според информация на полицията и организаторите – бяха се събрали на традиционно мегапарти край Бранденбургската врата.

Часове преди концерта и въпреки минусовите температури, през специални пропускателни пунктове започнаха да влизат жители и гости на германската столица, специално дошли от различни части на света за новогодишното парти на историческото място.

Четири часа продължи концерта на любими германски и световни звезди, сред които Тони Кристи, Дейвид Гаред, Дейвид Хазелхоф, групи като Токио хотел и много други.

За радост на всички дежурни полицаи, лекари и пожарникари, спешните повиквания в новогодишната нощ бяха по-малко в сравнение с миналата. Между 19 часа вчера и 3.00 на първи януари, спешна помощ е била търсена едва 40 пъти в почти тримилионния Берлин, пожарникарите са били необходими в гасенето на 238 пожара, предизвикани предимно от запалване на елхи или фойерверки. Полицията не отчита тежки престъпления и жертви, което приема като добра поличба за цялата година.

 
 
Коментарите са изключени за Над милион жители и гости на Берлин посрещнаха Новата година на мегапарти