shareit

На „Берлинале-2015“ се състоя световната премиера на филма за Кърт Кобейн

| от |

Международната премиера на документалния филм за живота на фронтмена на култовата американска група „Нирвана“ Кърт Кобейн Cobain: Montage of Heck се състоя на „Берлинале-2015“, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Режисьорът Брет Морген е работил осем години по 135-минутната лента. Дъщерята на музиканта Франсес също е участвала в заснемането на филма като изпълнителен продуцент. Морген е разказал, че семейството на Кобейн е предоставило на снимачната група неограничен достъп до домашните видеозаписи, снимки, демозаписи, личния архив и албумите с песни. В архива има десетки композиции и записи на „Нирвана“, сред които и неизвестни оригинали. Морген е използвал някои редки материали като запис на Кобейн, изпълняващ And I Loved her на „Бийтълс“, някои непознати записи, домашен видеофилм с него и Кортни Лав. Лентата за Кобейн вече беше показана на кинофестивала „Сънданс“.

Премиерата на филма ще е на 4 май по телевизия HBO. Кърт Кобейн сложи край на живота си на 27-годишна възраст през 1994 г. Двадесет години след смъртта му „Нирвана“ бяха въведени в Залата на славата на рокендрола./ БНР

 
 
Коментарите са изключени за На „Берлинале-2015“ се състоя световната премиера на филма за Кърт Кобейн

Повече информация Виж всички