shareit

МВФ отлага поредния транш за Украйна

| от chronicle.bg |

Отпускането на поредния кредитен транш за Украйна от Международния валутен фонд (МВФ), което се очакваше да стане факт през февруари, се отлага, съобщи изданието „Апостроф“, позовавайки се на информация от източник от украинското правителство, предаде ТАСС.

Засега трудно може да се каже кога МВФ ще реши за отпускането на следващия транш. Засега обаче няма основания да се очаква това да стане в близко време, както бе заявено неотдавна от високопоставени представители на украинските власти„, уточни същият неназован източник. Според изданието към момента остава несъгласуван окончателният вариант на преразгледания меморандум за сътрудничество между Украйна и МВФ. Преди време президентът на Украйна Петро Порошенко каза, че Фондът скоро ще отпусне транш от 1.7 милиарда долара, припомня ТАСС.

Украинският министър на икономиката Айварас Абромавичус подаде вчера оставка заради недоволството си от факта, че съществени за страната реформи биват блокирани. „Реших да подам оставка като министър“, заяви Абромавичус. „Аз и моят екип не искаме да служим като прикритие за ширещата се корупция или да се превърнем в марионетки на онези, които искат да се завърне старият тип управление и да установят контрол над публичните средства. Не мога да ходя в Давос (на Световния икономически форум – бел.ред.) и да разказвам за нашите успехи, а в това време зад гърба ни да се взимат важни за гражданите на Украйна решения„, каза още Абромавичус, цитиран от РБК.

 
 
Коментарите са изключени за МВФ отлага поредния транш за Украйна