shareit

Многото лица на Леонардо Ди Каприо

| от |

Много може да се каже за Леонардо ди Каприо. От това, че е един от малкото актьори в Холивуд, които успяха да израснат отвъд красивото си лице и да докажат, че са добри в това което правят (сещаме се само за Брад Пит, който направи същото) до мъжът, за който всички знаят, че заслужава Оскар, но някак статуетката все му се изплъзва.

Леонардо не веднъж е казвал, че награди като Оскарите и въобще подобни отличия, не са неговата цел в живота, но ние сме сигурни, че би се чувствал много по-добре с един златен Оскар на камината. И той също очевидно мисли така, защото не спира да опитва да спечели заветната награда. От къде знаем? От доста различните и интересни роли, които поема да играе. Известен факт е, че Леонардо ди Каприо не приема всичко, подбира ролите си много внимателно, както и хората, с които работи (сред любимите му режисьори са Мартин Скорсезе и Кристофър Нолан).

Следващите две години се очертават да бъдат доста интересни за господин Ди Каприо, тъй като тогава се очаква да излязат два, а при бърз темп и три филма с него. Кой от кой по-интересни, държим да отбележим.

Ето ги и тях:

Revenant

Първи се очаква да излезе новият филма на Алехандро Гонзалес Иняриту, помните го – човекът с най-много Оскари тази година за прекрасния си филм „Бърдмен”,The Revenant”. Продукцията беше забавена, поради различни причини, но в момента екипът работи на пълни обороти и е в процес на снимки, а първите кадри с Ди Каприо от продукцията вече са факт.

The Revenant 2

В момента екипът начело с актьора и Иняриту, са в Канада, където снимат филма, който пък се очаква да излезе по кината в края на тази година. Такива поне са официалните данни, макар да има засилени слухове, че може филмът да се забави и да излезе чак догодина.

Следващ е филмът „Mean Business on North Ganson Street”, който е по романа на американският писател С. Крейг Захлер, който е и сценарист на продукцията. ДиКаприо пък освен в главата роля, влиза и в ролята на продуцент. „Mean Business on North Ganson Street” е вторият филм, в който Лео ще си партнира с Джейми Фокс, след доста успешния им дует в „Джанго без окови”, който пък донесе Оскар на Кристоф Валц и Куентин Тарантино през 2013-а.

DiCaprio-and-Foxx-Django-Unchained

В новия си общ филм Ди Каприо и Фокс играят посрамени полицаи изпратени в малък забравен град в Мисури, САЩ. Там персонажът на ди Каприо се оказва хванат в желязната хватка на мафията и насилието. Той среща персонажът на Фокс и двамата правят един приличен полицейски тандем.

Най-любопитен обаче си остава последният, засега, проект на Ди Каприо, който се очаква да излезе най-рано през 2016 година. Филмът носи името The Crowded Room“ и в него Леонардо ще влезе в общо 24 образа. Сценарият е по книгата „The Minds of Billy Milligan“ на Даниел Кийс и разказва историята на Били Милигън, който през 70-те е изправен пред съда за три изнасилвания. Той е и първият човек, който успешно използва за защита раздвоението на личността.

The Crowded room

Сигурни сме в едно – Леонардо ди Каприо знае как да избира ролите си и може да спира дъха ни от екрана по всяко време и по много начини. Може Академията да не го признава, но за нас той отдавна има поне няколко награди.

 
 
Коментарите са изключени за Многото лица на Леонардо Ди Каприо