shareit

Министърът на Културата на Великобритания подаде отставка заради обвинения за необоснован разход

| от |

Министъра на Културата на Великобритания Мария Милер (Maria Miller) подаде оставка заради обвинения за необоснован разход на 5800 паунда от бюджета, съобщават Reuters.

maria-miller_2428151b

Първоначално, тя бе обвинена, че се е възползвала от пари от бюджета в размер на 56.000 фунта стерлинги за да погаси вноски за наеми на своите родители, както и прочее ипотечни падежни вноски. Но, по-късно бе оправдана за час то от сумата от Парламентарната Комисия. Окончателно бе потвърдена само сумата от 5800 фунта стерлинги – Милер трябва веднага да понесе вината си по въпроса за тези изтеглени пари.

В писмото си към премиер-министъра Дейвид Камерън, Милер е обяснила необходимостта от нейната оставка с това, че скандала около нея пречи като цяло на нормалната работа на Правителството. Камерън е удовлетворил молбата за оставка, според BBC News.

Министъра на Културата преди време отказваше да подаде оставка дори след явните аргументи на Парламентарната Комисия, но по-късно министър Милер се извини пред Палатата на Общините.

За депутатите изглежда това не е било достатъчно: и без това те не харесаха нейното кратко изказване по темата (около 30 секунди).

Отделно, 140.000 потребители подписаха в интернет създадената специална онлайн-петиция с необходимостта да се уволни министър Милер.

 
 
Коментарите са изключени за Министърът на Културата на Великобритания подаде отставка заради обвинения за необоснован разход