shareit

Microsoft обяви aбсолютно безплатна версия

| от |

Microsoft обяви за преход към абсолютно безплатна версия на разпространение на своите операционни системи сред производителите.

1

Сега производителите не трябва да плащат за лицензиите, патентите и програмните версии на Windows Phone. Безплатна ще стане и Windows 8 за всички таблети с диагонал на дисплеите, които не превишават 9 инча.

– първо, Microsoft иска да привлече повече производители към к своите портативни платформи;

– второ: WP-смартфоните и таблетите значително ще поевтинеят и така ще привлекат повече купувачи;

До този момент Microsoft таксува производителите на смартфони и таблети, които вграждат известната операционна система в устройствата, с от 5 до 15 долара, които се начисляваха върху крайната цена на продукта. Тази практика се оказа доста успешна за настолните компютри, но за доста по-висока такса.

Моделът обаче през последните години не се оказва успешен за Microsoft в областта на мобилните устройства. Само за миналата година смартфоните и таблетите с Androidпредставляват 75% от всички продажби в световен мащаб. Iphone и iPad пък са отговорни за по-голямата част от останалите 25%.

В сравнение с това, делът на продадените смартфони с операционната система Windowsза 2013 г. е бил едва 3%, на таблетите – 2%.

 
 
Коментарите са изключени за Microsoft обяви aбсолютно безплатна версия