shareit

Меси: Никога не бих играл за друг отбор в Европа

| от chronicle.bg |

Лионел Меси спечели петата си „Златна топка“, след като бе отличен за най-добрия футболист през 2015 година. Аржентинецът сподели, че не е обсебен от идеята за индивидуални награди, показа уважение към големия си конкурент Кристиано Роналдо и е убеден, че съотборникът му в Барселона Неймар ще грабне „Златната топка“ някой ден.

„Ако спечеля още една „Златна топка“, би било супер. Не съм обаче обсебен от тази награда. Ако не спечеля повече, голяма работа. Искам да печеля трофеи с отбора“, сподели Меси.

„С Кристиано Роналдо сме съперници и винаги сме се уважавали. Той заслужи последните две „Златни топки“. Неймар е футболист от световна класа и ще спечели „Златната топка“ някой ден. Той е бърз, техничен и е перфектен в двубоите един на един“.

„Намирам се в по-добра форма в сравнение с предишни години. Страдах от контузии през 2013-а и 2014-а, което ми попречи да съм на топ ниво, в каквото се намирам в момента. Чувствам, че се върнах на нивото, на което бях преди три или четири сезона“.

Меси заяви, че никога не би играл за друг отбор в Европа освен Барселона: „Никога не бих играл за друг европейски отбор. Барселона е моят дом и искам да се пенсионирам тук. Бих приключил кариерата си и в Аржентина, ако това е възможно, но засега искам да остана тук“.

 
 
Коментарите са изключени за Меси: Никога не бих играл за друг отбор в Европа