shareit

Меркел с „ясен сигнал“ към мигрантите престъпници

| от chronicle.bg |

Германия трябва да обмисли депортирането на чужденците, обвинени в престъпления, след сексуалните нападения в Кьолн. Това каза германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от BBC.

Тя посочи, че трябва да бъде изпратен „ясен сигнал“ до онези, които не са готови да се подчиняват на германските закони.

Според докладите зад атаките в Кьолн стоят групи от мъже от Северна Африка и арабския свят. Сексуални нападения в новогодишната нощ е имало също в градове във Финландия, Австрия и Швейцария.

Междувременно четирима сирийци са задържани по обвинения за групово изнасилване на две момичета в южния германски град Вайл ам Рейн в същата нощ, посочват германски медии. Според полицията обаче престъпленията не са свързани с новогодишната криза в Кьолн.

Това са отвратителни престъпни деяния, които Германия няма да приеме, посочи Меркел във връзка с нападенията в Кьолн. „Затова е важно всичко, което се е случило там, да бъде извадено на масата“, каза още германският канцлер.

Идентифицирането на нападателите като северноафрикаци или арабо предизвика тревоги заради притока на бежанци и имигранти в Германия през последната година.

Властите предупреждават, че антиимигрантски групи използват атаките, за да насаждат омраза.

Германският министър на правосъдието Хайко Маас посочи, че законът в странат позволява хора да бъдат депортирани по време на процедурата за получаване на убежище, ако са осъдени на година или повече затвор.

Вътрешният доклад на полицията, огласен от германските медии, посочва, че полицията не е могла да се справи с броя на нарушителите в Кьолн.

Броят на жалбите за иницденти в новогодишната нощ е достигнал 121 и около ¾ от тях включват сексуално насилие. Има и две изнасилвания.

До момента са идентифицирани 16 заподозрени, но не е проведен нито един арест.

 
 
Коментарите са изключени за Меркел с „ясен сигнал“ към мигрантите престъпници