shareit

Марин льо Пен погна Мартин Шулц

| от |

Крайнодесният френски лидер Марин льо Пен обяви, че ще съди шефа на Европейския парламент, след като е обвинил нейния „Национален фронт“ във финансови злоупотреби, съобщава Ройтерс.

В понеделник Мартин Шулц е информирал антикорупционната агенция на ЕС, след като е установил, че на 20 души е било платено от бюджета на ЕС като асистенти на евродепутати, които обаче се появяват вдокументи на „Национален фронт“ като представители на партията.

Това е в противоречие на правилата, тъй като асистентите трябва да работят пряко за членовете на парламента, се казва в съобщение на органа.

Френският социалистически премиер „Манюел Валс емобилизирал социалистическите си приятели срещу „Националния фронт“, написа Льо Пен в „Туитър“. „Президентът на парламентът на ЕС изважда големите пищови. Жалба ще бъде пусната срещу Мартин Шулц за лъжа“, добави тя.

Марин льо Пен не каза къде ще заведе случая срещу Шулц, който преди оглавяваше групата на социалистите в парламента.

Френският вестник Le Monde пише, че става въпрос за около 7,5 милиона евро. Вестникът допълва, че парламентарните асистенти заемат важни постове във френската партия – директно съветват лидера или баща й Жан-Мари.

Според вицепрезидента на партията Флориан Филипо обвиненията са „скалъпени“.

От една страна Шулц е прав. Нашите асистенти не работят за ЕС, а срещу него, написа той в „Туитър“. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Марин льо Пен погна Мартин Шулц