Марек Юнион-Ивкони ще участва в Шампионската лига

| от |

Независимо от всички трудности ще представяме България в най-престижния европейски турнир, заяви мениджърът на тима Людмил Найденов

1375070_769568253067162_2726316406330243210_n

Мъжкият отбор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница), който спечели шампионската титла в Суперлигата Бачково – изворна вода за сезон 2013/2014 отново ще представя България в най-престижния турнир в Европа – Шампионската лига.

„Въпреки всички трудности – финансови и организационни ние твърдо продължаваме участието си в Шампионската лига”, заяви за BGvolleyball.com мениджърът на тима Людмил Найденов. „Препятствията за участието в този турнир не са малко, тъй като начинанието е скъпо, а финансовите благодетели не са се увеличили. Също така отново ще трябва да примаме и гостуващите ни съперници в друга зала, извън Дупница. Най-вероятно залата пак ще е Арена Самоков. Там обаче се чувстваме не като домакини, а като гости, защото Самоков е повече баскетболен град и не идва много волейболна публика. Колкото и да се стараем и да превозваме фенове от Дупница Арена Самоков не може да се напълни. Независимо от всичко казано до тук обаче, участието в Шампионска лига е голям престиж за нас и школа за българските състезатели, с които играем. Заащото виждате, че ние залагаме на родни волейболсти и не взимаме чужденци. Така че продължаваме напред и отново ще присъстваме сред най-добрите клбове в Еропа”, допълни Людмил Найденов.

Ани Колева, bgvolleyball.com

 
 
Коментарите са изключени за Марек Юнион-Ивкони ще участва в Шампионската лига