Манчестър е британският град, в който се правят най-много селфита

| от |

Манчестър е британският град, чиито жителите си правят най-много селфита, като той изпревари по този показател Ливърпул, пише в. „Daily Mirror“. Манията на самоснимачките толкова силно е обсебила манчестърци, че те се наредиха в топ 10 на световната класация, заемайки 7-ма позиция.

000187242tumblr_mwzgnpzhXW1rk5xdno1_1280

В Манчестър на всеки 100 хиляди души се правят по 114 селфита, установи проучване на сп. „Тime“. Това е два пъти повече от снималите се жители на Ливърпул. Манчестър е родният град на много британски телевизионни знаменитости, като например Мишел Кийган от популярния сериал „Coronation Street“. Актрисата затрупва социалните мрежи със свои автопортрети.

Сътрудници на списанието анализирали над 400 хиляди фотографии в „Instagram“, постнати като селфита, като отчели географските им координати. За голяма изненада незнайният филипински град Макати Сити оглавил световната ранг листа за селфита с 258 снимки на 100 хиляди души, изпреварвайки престижния квартал Манхатън в Ню Йорк. Лондон е класиран едва на 32 място с 32 селфита на всеки 100 хиляди жители.

 
 
Коментарите са изключени за Манчестър е британският град, в който се правят най-много селфита