shareit

Лудогорец фаворит за избягалия Карачанаков

| от |

Халфът на ЦСКА Антон Карачанаков хвърли бомбата на „Българска армия“ още в деня, в който тимът започна зимна подготовка. 22-годишният талант се появи на сбора в Борисовата градина вчера, но само няколко часа по-късно разтрогна договора си с“червените“ по вина на клуба, съобщава „& дни спорт“. Привечер медиите гръмнаха с новината, че Карачанаков е скъсал договора си. Причината пък са две неполучени заплати, които ръководството дължи на играчите.
Истината е, че ръководителите в клуба за пореден път са преметнали играчите. След като „червените“ останаха без заплати преди празниците, Александър Томов и Александър Тодоров не направиха нищо, за да успеят да ги зарадват.

Първо двамата обяснили, че не могат да платят преди Коледа заради затруднения. Между празниците пък нямало как заради само двата работни дни, в които толкова голяма сума не може да се обработи толкова лесно в банковите клонове.
Така обещанието на ръководството беше на 5 януари, когато започва отборът, футболистите да получат едната си заплата, за да заминат след това спокойни на подготвителния си лагер в Турция. Това не се случи и Карачанаков реши да скъса договора си с ЦСКА. Халфът е един от играчите, които имат най-дълъг стаж от сегашния тим без прекъсване.

Карачанаков пристигна на „Българска армия“ през 2011 г., когато разтрогна с родния си Пирин (Благоевград). Карачанаков спечели Купата на България и Суперкупата с „армейците“, но беше твърд титуляр в ЦСКА за изключително кратък период.

Под ръководството на Стойчо Младенов пък талантът от Ново Делчево многократно беше пренебрегван. Особено тенденциозно се оказа поведението на треньора от началото на този сезон, когато Карачанаков започна по страхотен начин, но въпреки това наставникът предпочиташе да ползва Тони Силва, Луис Соарес и Неманя Милисавлевич пред него.

Според „7 дни спорт“ решението на Антон Карачанаков в никакъв случай не е плод на хазартни действия или емоции. Халфът вече е подплатен, като има варианти за бъдещето си. Най-сериозен кандидат за неговия подпис е шампионът Лудогорец. Разградчани отдавна са почитатели на 22-годишния играч. Още през 2013 г. Ивайло Петев и Георги Дерменджиев искаха да го вземат в разгара на най-голямата криза на „Българска армия“. Тогава заради липсата на ръководство и пари в Лудогорец се озова Мишел Платини, но Антон Карачанаков предпочете да остане на „Бългтарска армия“ и да се наложи.

Освен това разградчани търсят именно футболист на поста ляв външен полузащитник. Карачанаков обича да действа именно на левия фланг. Лудогорец може да се окаже печеливш от подобна сделка заради това, че Карачанаков ще дойде без трансферна сума и големи финансови изисквания. Личният агент на играча Лъчезар Танев вече е влязъл в контакт с ръководството на шампионите. Засега обаче се чака и последната дума на собственика Кирил Домусчиев. който беше в чужбина.

 
 
Коментарите са изключени за Лудогорец фаворит за избягалия Карачанаков