Лидерът в търговията с безмитни стоки Dufry купува конкурент за 3.6 млрд. евро

| от |

Лидерът в търговията на дребно с безмитни стоки, швейцарската компания Dufry AG, се е договорила да купи своя главен конкурент на световния пазар – италианската World Duty Free (WDF), съобщава „Коммерсант“, цитирано от специализираното издание за бързообортни стоки „Регал“.

Контролният пакет акции на италианската компания ще бъде придобит срещу 3,6 млрд. евро.

Dufry планира да закупи от холдинга Edizione Srl (част от семейството на Benetton) 50.1% от акциите на World Duty Free. За всяка акция ще бъдат платени 10.25 евро. Като се отчете средният курс на акциите на WDF за последните шест месеца, то премията в оповестената цена е 22%.

Очаква се сделката да бъде финализирана през есента на 2015 г. Преди това тя трябва да получи одобрението от съвета на директорите на Dufry и европейските антимонополни органи.

Към днешна дата Dufry AG се явява най-голямата компания за безмитна търговия на световния пазар, пише „Коммерсант“. Тя притежава 1650 магазини, разположени в сградите на летища и морски гари, железопътни станции и градски туристически зони. Компанията оперира на територията на 60 държави по целия свят.

World Duty Free е основният конкурент на Dufry. Притежава около 500 магазина в 19 страни. Всички нейни магазини се намират на аерогари – 98 на брой. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Лидерът в търговията с безмитни стоки Dufry купува конкурент за 3.6 млрд. евро

Повече информация Виж всички