Левски и ЦСКА единни по въпроса за ТВ правата

| от |

Ръководствата на Левски и ЦСКА имат ясна и категорична обща позиция по дискутираните теми. На работна среща двата клуба се споразумяха да предприемат съвместни действия за промяна в разпределението на приходите от телевизионни права от излъчването на футболните срещи от българските първенства.

Взето е решение да се направи общо обръщение, чрез официално писмо до Български Футболен Съюз, като носител на телевизионните права, с цел иницииране на дискусия и предприемане на необходимите стъпки за промяна на сегашния механизъм на разпределение на приходите от телевизионни права и в частност защита правата на Левски и ЦСКА, които имат най-голям дял от формирането на интереса към телевизионното излъчване на футболни срещи от Българските футболни турнири.

За реализиране на общите идеи, двата клуба са готови да предприемат всички необходими за целта крайни мерки. ПФК Левски и ПФК ЦСКА ще се обърнат към БФС и със специално искане за преразглеждане на тази част от Наредбата за Първенствата и Турнирите по Футбол в системата на БФС за сезон 2014/2015, която ги поставя в неравностойно положение спрямо останалите клубове, задължавайки ги да провеждат футболните срещи помежду им, само и единствено на Националния стадион „Васил Левски“, изцяло за собствена сметка. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Левски и ЦСКА единни по въпроса за ТВ правата