shareit

Лекарите разрешиха на Фернандо Алонсо да кара в Малайзия

| от |

Фернандо Алонсо получи разрешение от медицинския екип на Международната автомобилна федерация за участие в Гран при на Малайзия, кръг от световния шампионат във Формула 1.

Пилотът на „Макларън“ пропусна първия старт за сезона поради сътресение, получено в следствие на тежка катастрофа в предсезонните тестове.

Медицинският делегат към ФИА Жан-Шарл Пиет прие Алонсо в медицинския център край пистата в Сепанг, където испанецът премина редица тестове. Окончателните резултати доказаха, че той се намира в отлично физическо и психическо здраве, което ще му позволи да кара в свободните тренировки, квалификациите за място и самото Гран при на Малайзия.

Двукратният световен шампион получи сътресение и дори загуби съзнание след катастрофата в Барселона. Според медицинските екипи на пистата, след като се е събудил испанецът е бил неадекватен и дори не си е спомнял, че е пилот от Формула 1. Все още не е напълно ясна причината за сблъсъка на Алонсо с огражденията на пистата в Каталуня, но испанецът все пак внесе малко яснота около катастрофата на завой номер 3.

Автомобилът ми беше блокирал и се движеше към стената. Натиснах спирачката в последния момент и свалих от пета на трета скорост,а всички останали детайли не са ни напълно ясни, каза Алонсо.

Според „Макларън“, причината за катастрофата не е била появата на вятър в Барселона. Алонсо също отхвърли тези спекулации, както и другите, по-странните. Някои хора се съмняваха, че испанецът е бил в безсъзнание още преди удара и той е предизвикан именно от това. Алонсо обаче обясни, че сътресението е предизвикано от удара в огражденията.

Всичко беше нормално. Не се събудих в 95-а година, не се събудих и говорейки на италиански. Помня инцидента и всички случило се преди него през деня, добави 2-кратният световен шампион. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Лекарите разрешиха на Фернандо Алонсо да кара в Малайзия