Кристиано е най-популярният и най-запомнящият се футболист

| от |

Според световно маркетингово проучване на Repucom, които са изследвали 6500 души в 13 страни, 72% от хората, които познават Кристиано Роналдо, казват, че им харесва.


cristiano-ronaldo-samsung-ambassadeur-marque

В глобален мащаб, 83,9 % от хората знаят за звездата на Реал Мадрид, а в страни като Италия, Испания, Германия, Турция и Аржентина, той е известен на 95% от населението. Роналдо се счита и за най популярен сред колегите, като 82,5 % смятат, че той влияе върху тенденциите в обществото.

cr

Най-добрият футболист според ФИФА за 2013 г. има близо 83 милиона фенове във Facebook и 26 млн. последователи в Twitter. Той е и един от най-търсените футболисти в сферата на маркетинга.


Роналдо има договори с компании като Armani и Herbalife, от Emirates печели годишно по 2,5 милиона, а от Nike 9.5 милиона долара. Само миналата година са били продадени над един милион фланелки с неговото име, повече от всички футболисти на Байерн Мюнхен взети заедно.

ronaldo

На втора позиция в тази класация очаквано е Меси, но изненадващо зад него са Пике и Торес. Защитникът на Барселона като играч е спечелил всичко, а любовната връзка с Шакира му донесе още по-голяма слава. 58% от хората знаят за него, а три четвърти казват, че им харесва.

 
 
Коментарите са изключени за Кристиано е най-популярният и най-запомнящият се футболист