Кръводарителска акция „Протегни ръка за живот!“

| от |

По случай Международния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител – 14 юни, екипът на „Моята еОбщина“, в партньорство със Сдружение „Самаряни “ и Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора, организира кръводарителска акция под надслов „Протегни ръка за живот“! В два последователни дни, 12.06 и 13.06, от 9.00 до 13.00, в Комплекс за социални услуги, намиращ се на ул.“Христо Ботев“ №205, медицински екип от Районен център по трансфузионна хематология ще бъде на разположение на всички желаещи да дарят доброволно и безвъзмездно кръв.

adfasfas

Целта, която си е поставила Световната здравна организация е през 2020 г. всички държави да набират нужните им количества кръв от 100% доброволни, неплатени кръводарители. Днес 62 страни задоволяват повече от 99.9% от нуждите си от кръв чрез доброволни кръводарители. За съжаление в България този процент все още е по-малко от 25%. Останалото необходимо количество кръв се събира чрез донори, на които се плаща „на черно” и дарители от семействата на нуждаещите се.

Кръводаряването от доброволни и безвъзмездни кръводарители е основополагащо за безопасно набиране на необходимите запаси от кръв.
Нека заедно започнем промяната от Стара Загора!

KORIZAFF

 
 
Коментарите са изключени за Кръводарителска акция „Протегни ръка за живот!“