shareit

Конфликтите по света – по-кървави от всякога

| от |

Според проучване на института в Хайделберг за изследвания на международните конфликти все повече страни са засегнати от конфликти, съобщава в. „Билд“.

За първи път от Руско-грузинската война от 2008 г. в Европа отново има военен конфликт – този между проруските сепаратисти и силите на правителството в Западна Украйна. Той се счита за вътрешен конфликт, а не между две държави, въпреки че участието на руски части се смята за доказано.

„В Близкия изток сирийската гражданска война срещу ислямистите, които през юни обявиха създаването на халифат придобива ново качество“, се казва в доклада.

През това време, в което гражданската война в Сирия и настъплението на „Ислямска държава“ засяга широки територии от Сирия и Ирак, девет нови войни са се появили в Близкия и Средния изток, в Африка, както по една в Латинска Америка и Азия.

Според данните на института в Хайделберг само една от 21 войни не са на идеологическа или политическа основа и това е конфликта между наркокартелите в Мексико и властите в страната. Като цяло изследователите отбелязват девет конфликта в Южна и Централна Америка между държави и криминални организации. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Конфликтите по света – по-кървави от всякога