shareit

Конфликт на наркогрупи в Слънчев бряг

| от chronicle.bg |

Две групи за разпространение на наркотици били в основата на напрежението в курорта Слънчев бряг, каза главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от Дарик.

Едната – на Барбарона, а другата – на Иван Слънцето. Операциите срещу тях започнали още на 22 юли, преди стрелбата срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, обясни още Костов. И допълни, че втора операция срещу групата имало на 18 август. Именно тогава е разбита и модерна плантация за канабис.

Характерно за групата на Слънцето, който е излежал присъда и е на свобода, е, че тя зимата продавала наркотици в планинските курорти, а лятото се местела в Слънчев бряг. Групата работела основно на популярния Какао бийч. От тази група са задържани седем човека, като днес спецсъдът ще решава кои от тях да останат в ареста за постоянно.

Свидетели, част от тях защитени, подробно описвали начините, по които работела групата, каза ръководителят на спецапелативната прокуратура Даниела Попова. Един от членовете на групата дал показания, която съвпадали с тези на свидетелите.

Една от услугите, които се предлагали на комплекса, е „частен дилър“, който снабдявал срещу заплащане „клиенти“ на посочен от тях адрес.

Причините за конфликтите не са само наркоразпространението, обясни Костов. Става дума за бизнесначинания. „Всеки е съотносим към някаква групировка при осъществяване на наглед законова дейност“, описа Костов напрежението в комплекса.

Макар от няколко дни Димитър Желязков да е изписан от болница след лечение, разследващите още не са го разпитали за стрелбата на 8 юни. Разпит предстои, а засега той е привлечен само като свидетел.

 
 
Коментарите са изключени за Конфликт на наркогрупи в Слънчев бряг

Повече информация Виж всички