shareit

Кейт Мидълтън стана журналист за един ден

| от chronicle.bg |

Нейно кралско величество Кейт Мидълтън се превърна в журналист за един ден. Дюкесата на Кеймбридж влезе в редакцията на Huffington Post, за да презентира новата си инициатива „Младите умове имат значение“ (Young Minds Matter).

Заедно с Huffington Post, Мидълтън поде инициативата за повече диалог между родители и деца за психическите болести при нсай-малките. Самата тя написа статия, в която представя новата си програма.

Chronicle.bg я публикува с малки съкращения:

„Изключителна привилегия е за мен да бъда гост редактор за Huffington Post. „Младите умове имат значение“ е инициатива, която ще публикува работата, свършена по психическото здраве на децата.

Кейт Мидълтън, Huffington Post, Младите умове имат значение, Young Minds Matter

Малко след като се омъжих, започнах да работя по благотворителни инициативи, помагайки на хора, страдащи от зависимости, с разпаднали се семейства и деца в нужда. Това, което не очаквах да открия, бе, че много от проблемите, довели тези хора до зависимостите и деструктивните им решения, са проблеми от детството. Менталните проблеми при децата все още са табу и много родители се страхуват да потърсят помощ за тецата си.

Това трябва да се промени.

Психическото здраве на децата е толкова важно, колкото и физическото им. Проучвания показват, че около 1/3 от родителите се страхуват, че ще изглеждат като лоши, поради факта, че детето им страда от психическо заболяване. Отглеждането на деца е трудно само по себе си и без да позволяваме предразсъдъците да ни пречат, когато търсим помощ за себе си или за децата си.

Както много родители, аз и Уилям се опитваме да насърчаваме Джордж и Шарлот да говорят за чувствата си и да бъдат чувствителни към проблемите на приятелите си. Ние знаем, че няма нищо срамно в дете, борещо се с емоциите си, или в такова, страдащо от ментално заболяване.

Разбира се, за много хора отглеждането на деца не е лесно. Когато липсват пари или време, не е лесно да потърсиш помощ. Точно заради това училищата и общностите трябва да изиграят пълната си роля и да помогнат на децата да се справят с проблемите, които невинаги са лесни за забелязване.

Кейт Мидълтън, Huffington Post, Младите умове имат значение, Young Minds Matter

В серията от публикации ще се запознаете с някои изключителни хора и организации. Ще чуете за наскоро овдовяла жена, чийто съпруг се е самоубил, заради депресията, която е носил у себе си от 10-годишен. Ще прочетете за хора, преборили собствените си заболявания, след което повеждат битка за промяна на начина, по който говорим с децата си за чувствата и предизвикателствата. Ще се запознаете с изключителни изследователи, задавайки важни въпроси относно психическото здраве на младите, чиито отговори ще бъдат полезни на всички родители и учители.

Изключително съм благодарна на всички, които взеха участие в тази инициатива и на всички, присъединили се към нея след днес. Благодарна съм и на всички вас, които ще отделите време да прочетете, видите и чуете тези истории. Всички заедно имаме шанс да направим промени за едно цяло поколение – нашите деца“.

Нейно кралско величество, Дюкеса на Кеймбридж, Кейт Мидълтън.

 
 
Коментарите са изключени за Кейт Мидълтън стана журналист за един ден